Laxcarpaccio med fläder

Laxcarpaccio med fläder

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(86 st)

Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g laxfilé
  • 2 msk konc fläderblomssaft
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 krm strösocker
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 betor, gärna olika färg
  • färsk dill

Senapskräm:

Gör så här:

Gör så här:

Låt laxen ligga i frys minst 24 tim. Rör samman ingredienserna till senapskrämen. Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg dem på ett stort fat. Blanda fläderdryck, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen. Klicka senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem