Laxcarpaccio med fläder

30 min Buffé Förrätt
Laxcarpaccio med fläder

En snabblagad och vacker buffé- eller förrätt som imponerar. Senapskrämen ger en fin syra till laxen. Går att förbereda men dekorera den precis innan servering.

Ingredienser

Färsk laxfilé
300 g
Betor, gärna olika färg
2
Konc fläderblomssaft
2 msk
Citron, finrivet skal och saft av
½
Strösocker
1 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Färsk dill

Senapskräm:

2 dl
Skånsk senap
1 msk
Hackad färsk dill
1 msk
Salt
Svartpeppar

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till senapskrämen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin, och lägg i iskallt vatten så de blir krispiga.
  • Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort fat. Blanda flädersaft, citronskal och -saft, socker, salt och peppar. Häll över laxen. Hit kan du förbereda!
  • Klicka på senapskrämen och garnera med betor och dillvippor.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/laxcarpaccio-med-flader/