Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Inspirerad av den ryska rödbetssoppan Borsjtj. Räcker som förrätt till 8 personer.
Ingredienser
|
Rödbetor
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Salt och peppar
|
|
| 150 g | |
|
Svarta oliver
|
1 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,7 g |
| Protein: | 10,7 % | 10,4 g |
| Fett: | 72,2 % | 32,3 g |
| Kolhydrater: | 17,1 % | 16,6 g |