Risotto på rotselleri med rostade hasselnötter och ädelost

Risotto på rotselleri med rostade hasselnötter och ädelost

Betyg

(31 st)

Risotto med rotselleri och knapriga nötter. Håll koll på riset så det har kvar lite tuggmotstånd när du tillsätter selleripurén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och dela selleri och en lök i stora bitar. Koka dem i buljong, grädde och vin tillsammans med lagerblad tills de är mjuka, ca 20 min. Sila av vätskan i en bunke och ställ åt sidan. Plocka upp lagerbladen och mixa lök och selleri till en puré. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det tillsammans med riset i smör-&raspolja i en kastrull. Tillsätt sellerivätskan och koka på svag värme under omrörning 15–20 min. Rosta och grovhacka nötterna och rör ner tillsammans med selleripurén. Spara ev några nötter till garnering. Smaka av med svartpeppar. Servera med hyvlat päron, smulad ost och sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem