Citronrisotto med rostad parmaskinka

Citronrisotto med rostad parmaskinka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Vardagslyx eller helgmat. Krämig citronrisotto med knaperstekt parmaskinka tar smaklökarna till medelhavet. Sveciaost är en utmärkt smakförhöjare i en krämig risotto.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Citronsaft:

Rostad parmaskinka:

  • 120 g parmaskinka
  • 2 msk rapsolja

Risotto:

Garnering:

  • färsk körvel

Gör så här

Gör så här

Citronsaft:

Skär av lite av ändarna på citronerna och dela dem på mitten. Skär ett kryss i citronköttet utan att skära i skalet. Lägg citronhalvorna med köttsidan neråt i en torr, varm stekpanna tills de har fin färg, ca 5 min. Dra stekpannan från värmen, pressa ner saften från de rostade citronhalvorna, tillsätt honung och smör. Vispa ihop pressad citronsaft, smör och honung i stekpannan.

Rostad parmaskinka:

Skär parmaskinkan i strimlor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek parmaskinkan tills den börjar bli krispig. Lyft upp och låt svalna på hushållspapper.

Risotto:

Skala och hacka schalottenlöken. Värm buljongen. Stek schalottenlöken mjuk i lite av smöret i en stor kastrull eller stekpanna med höga raka kanter. Tillsätt riset och vinet. Koka sakta på låg temperatur och späd med buljong allt eftersom tills riset precis är mjukt. Dra av från värmen och tillsätt resten av smöret, osten och citronsaften. Rör kraftigt med en träslev tills risotto är krämig och smaka av med salt och peppar. Servera på varma tallrikar och toppa med parmaskinkan och garnera med körvel.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa: