Risotto på rotselleri med rostade hasselnötter och ädelost
1 tim 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Risotto med rotselleri och knapriga nötter. Håll koll på riset så det har kvar lite tuggmotstånd när du tillsätter selleripurén.
Ingredienser
|
Rotselleri
|
400 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
| 1 dl | |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Avorioris
|
2 dl |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
|
|
Svartpeppar
|
|
|
Hasselnötter
|
100 g |
|
Päron
|
2 |
|---|---|
| 140 g | |
|
Sallad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
629 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,4 g |
| Protein: | 10,7 % | 16,6 g |
| Fett: | 53,6 % | 38,1 g |
| Kolhydrater: | 33 % | 51 g |