Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Gyllene och len pannacotta med juliga päron att servera till. Bjud på en annorlunda juldessert!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glöggkokta päron:

  • 2 fasta päron
  • 4 dl vit glögg
  • 1 dl strösocker
  • saft av 1 citron

Garnering:

  • 2 msk rostade mandelspån

Gör så här

Gör så här

Blanda kall risgrynsgröt, florsocker, saffran och yoghurt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner dem i gröten. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ner 2 msk av gröten i gelatinet. Tillsätt resten av gröten lite i taget. Häll gröten i vattensköljda portionsformar och låt stå i kyl ca 3 tim. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar. Koka päronbitarna med glögg, socker och citronsaft så länge att de är mjuka men ändå har en liten kärna kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera risgrynspannacottan med päronen och lite av lagen. Garnera med mandelspån.

Skriv ut

Källa: