Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

Betyg

(9 st)

Gyllene och len pannacotta med juliga päron att servera till. Bjud på en annorlunda juldessert!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glöggkokta päron:

  • 2 fasta päron
  • 4 dl vit glögg
  • 1 dl strösocker
  • saft av 1 citron

Garnering:

  • 2 msk rostade mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Blanda kall risgrynsgröt, florsocker, saffran och yoghurt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner dem i gröten. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ner 2 msk av gröten i gelatinet. Tillsätt resten av gröten lite i taget. Häll gröten i vattensköljda portionsformar och låt stå i kyl ca 3 tim. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar. Koka päronbitarna med glögg, socker och citronsaft så länge att de är mjuka men ändå har en liten kärna kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera risgrynspannacottan med päronen och lite av lagen. Garnera med mandelspån.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem