Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron
3 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
•
Gyllene och len pannacotta med juliga päron att servera till. Bjud på en annorlunda juldessert!
Ingredienser
|
Risgrynsgröt
|
500 g |
|---|---|
|
Florsocker
|
3 msk |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
| 2 dl | |
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Gelatinblad
|
4 |
Glöggkokta päron:
|
Fasta päron
|
2 |
|---|---|
|
Vit glögg
|
4 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Citron
|
saft av 1 |
Garnering:
|
Rostade mandelspån
|
2 msk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
484 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 6,8 % | 8,1 g |
| Fett: | 16,6 % | 9,1 g |
| Kolhydrater: | 64,7 % | 77 g |