Ris à la Malta med nötter

Dessert Efterrätt Brunch
Ris à la Malta med nötter

Ris à la Malta är ett av julens "måsten" på dessertbordet. Här har vi lagt i nötter som gör det lite knaprigare. Det gillar tomten.

Ingredienser

Risgrynsgröt
5 dl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter, mandel
2 dl
Rårörsocker
2 msk

Gör så här

  • Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med gröten.
  • Hacka nötterna och blanda med sockret. Strö över riset vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

300 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/ris-a-la-malta-med-notter/