Ris à la Malta med nötter

Ris à la Malta med nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Ris à la Malta är ett av julens "måsten" på dessertbordet. Här har vi lagt i nötter som gör det lite knaprigare. Det gillar tomten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 dl risgrynsgröt
  • 1½ dl Arla® vispgrädde vispgrädde 40%
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter, mandel
  • 2 msk rårörsocker

Gör så här

Gör så här

  1. Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med gröten.
  2. Hacka nötterna och blanda med sockret. Strö över riset vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag