Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(75 st)

Torskrygg är fantastiskt gott! När torsken rimmas blir den fastare i köttet och smakar mer. Servera med klassiska tillbehör och nykokt potatis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bitar torskrygg à 150 g
  • 2 tsk salt
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 dl färsk dill och gräslök
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 bit pepparrot, ca 30 g
  • 1 citron
  • 750 g potatis, gärna anya eller amandine

Gör så här:

Gör så här:

Gnid in fisken med saltet och låt rimma ca 30 min. Sätt ugnen på 120°. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 50º. Skala och hacka äggen. Blanda med dill och gräslök. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt. Skär citronen i klyftor. Servera fisken med ägghack, brynt smör, samt nykokt potatis. Pressa citronsaft över fisken.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem