Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

1 tim
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt Middag
Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Torskrygg är fantastiskt gott! När torsken rimmas blir den fastare i köttet och smakar mer. Servera med klassiska tillbehör och nykokt potatis.

Ingredienser

Torskrygg à 150 g
4 bitar
Salt
2 tsk
Hårdkokta ägg
4
Färsk dill och gräslök
1 dl
100 g
Bit pepparrot, ca 30 g
1
Citron
1
Potatis, gärna anya eller amandine
750 g

Gör så här

  • Gnid in fisken med saltet och låt rimma ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 120° eller 100° varmluft.
  • Torka av fisken och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 50º.
  • Skala och hacka äggen. Blanda med dill och gräslök.
  • Bryn smöret tills det är gyllenbrunt. Skär citronen i klyftor.
  • Servera fisken med ägghack, brynt smör, samt nykokt potatis.
  • Pressa citronsaft över fisken.
Markera receptet som tillagat

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per port

Energi:

563 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,1 g
Protein: 28,5 % 39,5 g
Fett: 42,4 % 27 g
Kolhydrater: 29,1 % 40,4 g
Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör
Video Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

https://www.arla.se/recept/rimmad-torskrygg-med-pepparot-och-brynt-smor/