Rimmad torsk med kikärter och mandel
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Fisken rimmas lätt och serveras med kikärtor, tomat och chorizo. Toppa med krispiga mandelspån.
Ingredienser
Rimmad torsk:
Torskrygg
|
600 g |
---|---|
Vatten
|
9½ dl |
Salt
|
½ dl |
Kikärter:
Chorizo
|
150 g |
---|---|
Hackad gul lök
|
½ dl |
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Kokta kikärter
|
375 g |
Malen kanel
|
½ tsk |
Krossade tomater
|
100 g |
Kycklingbuljong
|
2 dl |
Endiver, gärna röda
|
2 |
Till servering:
Plockad färsk timjan
|
½ dl |
---|---|
Rostade mandelspån
|
¾ dl |
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 24 g |

