Rimmad torsk med kikärter och mandel

Rimmad torsk med kikärter och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Fisken rimmas lätt och serveras med kikärtor, tomat och chorizo. Toppa med krispiga mandelspån.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rimmad torsk:

  • 600 g torskrygg
  • 9½ dl vatten
  • ½ dl salt

Kikärter:

  • 150 g chorizo
  • ½ dl hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 375 g kokta kikärter
  • ½ tsk malen kanel
  • 100 g krossade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 endiver, gärna röda

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Rimmad torsk: Rör ihop vatten och salt, lägg i torsken och låt rimma ca 30 min. Sätt ugnen på 80°. Tag upp fisken, skölj och torka av. Lägg i ugnssäker form och tillaga ca 35-40 min tills fisken har en innertemperatur på 50°. Kikärtor: Tärna chorizon i små tärningar. Fräs lök och vitlök i smör, tillsätt chorizon, kikärtor och kanel och stek ytterligare ca 3 min. Häll på krossade tomater och buljong, koka ihop ca 10 min på låg värme. Dela och stek endiverna i smör ca 2 min. Vänd ner dem i kikärtorna. Toppa kikärtsgrytan med timjan och flagad mandel och servera med torsken och en klick gräddfil.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem