Rimmad torsk med kikärter och mandel

Rimmad torsk med kikärter och mandel

1 tim Huvudrätt
Fisken rimmas lätt och serveras med kikärtor, tomat och chorizo. Toppa med krispiga mandelspån.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rimmad-torsk-med-kikarter-och-mandel/

Gör så här

  • Rör ihop vatten och salt, lägg i torsken och låt rimma ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 80°.
  • Tag upp fisken, skölj och torka av. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga ca 35-40 min tills fisken har en innertemperatur på 50°.
  • Tärna chorizon i små tärningar.
  • Fräs lök och vitlök i smör, tillsätt chorizon, kikärtor och kanel och stek ytterligare ca 3 min.
  • Häll på krossade tomater och buljong, koka ihop ca 10 min på låg värme.
  • Dela och stek endiverna i smör ca 2 min. Vänd ner dem i kikärtorna. Toppa med timjan och flagad mandel.
  • Servera torsken med kikärtorna och en klick gräddfil.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Rimmad torsk:
Torskrygg
600 g
Vatten
9½ dl
Salt
½ dl
Kikärter:
Chorizo
150 g
Hackad gul lök
½ dl
Hackad vitlöksklyfta
1
1 msk
Kokta kikärter
375 g
Malen kanel
½ tsk
Krossade tomater
100 g
Kycklingbuljong
2 dl
Endiver, gärna röda
2
Till servering:
Plockad färsk timjan
½ dl
Rostade mandelspån
¾ dl
2 dl