Revbensspjäll med fikonsallad
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!
Ingredienser
Tunnskurna revbensspjäll
|
1½ kg |
---|
Marinad:
Tomatketchup
|
4 msk |
---|---|
Rödvinsvinäger
|
4 msk |
Chipotlepasta
|
2 msk |
Kinesisk soja
|
2 msk |
Farinsocker
|
4 msk |
Paprikapulver
|
2 msk |
Torkad timjan
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Fikonsallad:
Färska fikon
|
2 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Granatäpple
|
½ |
Valnötter
|
50 g |
Grönkål
|
100 g |
Rödkål
|
50 g |
75 g |
Olivolja
|
2 msk |
---|---|
Balsamvinäger
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Rosépeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1065 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,5 g |
Protein: | 28,2 % | 73,8 g |
Fett: | 62,1 % | 74,9 g |
Kolhydrater: | 9,7 % | 25,3 g |

