Revbensspjäll i airfryer

2 tim
Revbensspjäll i airfryer

Saftiga och smakrika revbensspjäll blir perfekta i airfryer. Kryddade med en enkel marinad får de fin yta och härlig smak, och blir klara snabbare än i vanlig ugn. Servera tillsammans med klyftpotatis, coleslaw och tomater.

Nytt

Ingredienser

Kamben
800 g
Äppeljuice
½ dl
2 msk
Mörkt muscovadosocker
½ dl
Paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk

Klyftpotatis:

Potatis
900 g
1 msk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Coleslaw:

Vitkål
300 g
Morot
100 g
2 dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
½ tsk
Cocktailtomater
250 g

Gör så här

  • Förkoka spjällen 10 min i lättsaltat vatten. Torka av köttet väl med hushållspapper.
  • Blanda äppeljuice, smör- & rapsolja, socker, paprikapulver, spiskummin, salt och finriven vitlök i en skål.
  • Vänd revbensspjällen i marinaden. Låt gärna stå i kyl i 1–2 timmar för extra smak.
  • Lägg spjällen i airfryerns korg. Tillaga på 180°C i 25–30 minuter, vänd spjällen efter halva tiden.
  • Kolla att köttet är genomstekt, innertemperatur ca 70°.

Klyftpotatis:

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör- & rapsolja, salt och peppar.
  • Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min eller tills potatisen fått fin färg och är klar.

Coleslaw:

  • Finstrimla kålen. Skala och riv moroten. Blanda med crème fraiche, dijonsenap och salt.

Servering:

  • Skär upp revbensspjällen och servera med klyftpotatis, coleslaw och tomater.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/revbensspjall-i-airfryer/