Renskav i pitabröd

20 min Huvudrätt Kvällsmat Snabbmat
Renskav i pitabröd

Snabbmat med skandinavisk touch. Fyll pitabröd med stekta grönsaker och renskav, toppa med crème fraiche och servera till middag eller som en matig lunch!

Ingredienser

Fryst renskav
240 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Gul paprika
1
Portabellosvamp (ca 150 g)
1
Röd chili
½
3 msk
Salt
½ tsk

Till servering:

Pitabröd
4
Salladsblad
Saltgurkor
2 dl

Gör så här

  • Halvtina renskaven. Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva paprika, svamp och chili.
  • Stek renskaven i smör-&rapsolja i en panna så att den finfördelas. Tillsätt lök, paprika, svamp och chili. Stek på medelvärme 3-5 min tills allt fått fin färg. Smaka av med salt.
  • Servera i pitabröd med salladsblad och saltgurka. Toppa med en klick crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/renskav-i-pitabrod/