Regnbågstårta
Dessert
Efterrätt
Fika
•
Baka en tårta i regnbågens alla färger! Med denna regnbågstårta kommer du kunna imponera på stora liksom små. Baka bottnarna i fyra olika formar eller i flera omgångar. Låt de svalna helt innan du monterar ihop din regnbågstårta. Snåla inte med frostingen och toppa tårtan med färgglatt godis och strössel.
Ingredienser
Tårtbottnar:
| 230 g | |
|
Strösocker
|
4 dl |
|
Äggvitor
|
6 |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
6 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Bakpulver
|
3 tsk |
| 3 dl | |
|
Blå hushållsfärg, gelfärg
|
|
|
Gröna hushållsfärg, gelfärg
|
|
|
Röda hushållsfärg, gelfärg
|
|
|
Gula hushållsfärg, gelfärg
|
Frosting:
| 100 g | |
|
Florsocker
|
2 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| 300 g |
Topping:
|
Strössel
|
1 dl |
|---|---|
|
Färgglatt godis
|
Gör så här
Tårtbottnar:
Frosting:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
593 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 4,2 % | 6,2 g |
| Fett: | 44,9 % | 30,1 g |
| Kolhydrater: | 50,9 % | 74,3 g |