Rårörd hallonsaft

30 min Frukost
Frysbar
Rårörd hallonsaft

Hallonsaft av solmogna hallon blir till den allra godaste saft du kan tänka dig. De överblivna resterna av hallon passar utmärkt i fil eller yoghurt till frukost.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Hallon
1 kg
Citronsyra
2 tsk
Strösocker
500 g

Gör så här

  • Skölj bären, mosa dem och tillsätt citronsyran och sockret.
  • Låt stå övertäckt i kyl ett dygn. Rör om då och då.
  • Häll hallonmassan i en sil och låt det rinna igenom, pressa med en slev eller slickepott för att underlätta.
  • Häll saften i väl rengjorda flaskor. Förvara kallt. Håller i kyl ca en vecka.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rarord-hallonsaft/