Körsbärssaft
Budget Nytt

Körsbärssaft

Fika
Att koka egen körsbäsrssaft är ingen större konst. Det går bra att använda antingen frysta kärnfria körsbär, eller riktigt mogna färska körsbär. Saften ska silas, så kärnor och skal försvinner! Undebart gott att svalka sig med en härlig sommardag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korsbarssaft/

Gör så här

  • Lägg körsbären i en kastrull. Häll på vatten och låt koka 10 min.
  • Mosa bären lätt med en ballongvisp eller potatisstöt.
  • Låt saften rinna genom silduk eller kaffefilter.
  • Mät upp saften så du vet hur mycket socker du ska använda. Det ska vara 0.5 dl socker per dl saft.
  • Häll tillbaka saften i kastrullen och tillsätt socker. Koka upp och sjud ca 10 min.
  • Skumma av saften under tiden den kokar.
  • Häll upp körsbärssaften på väl rengjorda flaskor.
  • Förvara saften i kylen. Den håller ca 1 månad. Eller frys in i plastflaskor om du gjort en stor sats.
Klart!

Ingredienser

Vatten
7 dl
Körsbär
1 kg
Strösocker
ca 3 dl