Ramslökssoppa
Förrätt
Huvudrätt
Frysbar
•
Det är ren lycka när ramslöken kommer på våren. Men kan göra mycket av dessa vitlökssmakande blad men en len ramslökssoppa är något av det godaste. Servera gärna med en kokt ägghalva och en klick forellrom.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
|
Kycklingbuljong
|
4 dl |
| 2½ dl | |
|
Ramslök
|
150 g |
| ½ dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Forellrom
|
4 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
Gör så här
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
413 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 13,1 % | 13,3 g |
| Fett: | 82,7 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 4,2 % | 4,3 g |