Räktårta
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
•
En krämig och smakrik räktårta som passar perfekt till årets alla festligheter. Räktårtan gör du med fördel kvällen innan, för att sedan i lugn och ro kunna garnera precis innan servering. Vi toppar med spröda skott, primörer och lite forellrom för en extra festlig känsla!
Ingredienser
Botten:
| 100 g | |
|
Kavring
|
250 g |
Fyllning:
|
Gelatinblad
|
5 |
|---|---|
|
Skalade räkor
|
500 g |
| 450 g | |
| 2 dl | |
|
Rödlök
|
1 |
|
Fint skuren färsk gräslök
|
½ dl |
|
Finhackad färsk dill
|
½ dl |
|
Pepparrot, riven
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Röd stenbitsrom
|
80 g |
|
Salt och svartpeppar
|
Topping:
|
Rädisor
|
3 |
|---|---|
|
Färsk grön sparris
|
3 |
|
Västeråsgurka
|
1 |
|
Sugarsnaps
|
10 |
|
Ärtskott
|
100 g |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
|
Forellrom
|
2 msk |
|
Ätbara blommor
|
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
337 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 16,8 % | 13,9 g |
| Fett: | 61,9 % | 23,6 g |
| Kolhydrater: | 21,3 % | 17,7 g |