Räktårta
Buffé
•

En krämig och smakrik räktårta som passar perfekt till årets alla festligheter. Räktårtan gör du med fördel kvällen innan, för att sedan i lugn och ro kunna garnera precis innan servering. Vi toppar med spröda skott, primörer och lite forellrom för en extra festlig känsla!
Ingredienser
Botten:
100 g | |
Kavring
|
250 g |
Fyllning:
Gelatinblad
|
5 |
---|---|
Skalade räkor
|
500 g |
450 g | |
2 dl | |
Rödlök
|
1 |
Fint skuren färsk gräslök
|
½ dl |
Finhackad färsk dill
|
½ dl |
Pepparrot, riven
|
2 msk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Röd stenbitsrom
|
80 g |
Salt och svartpeppar
|
Topping:
Rädisor
|
3 |
---|---|
Färsk grön sparris
|
3 |
Västeråsgurka
|
1 |
Sugarsnaps
|
10 |
Ärtskott
|
100 g |
Färsk dill
|
1 kruka |
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Forellrom
|
2 msk |
Ätbara blommor
|
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
337 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 16,8 % | 13,9 g |
Fett: | 61,9 % | 23,6 g |
Kolhydrater: | 21,3 % | 17,7 g |

