Räksnittar med mango

Räksnittar med mango

Buffé Förrätt
Räksnittar är en klassisk förrätt, men klassiker får gärna föräras med en liten twist då och då. Här är ett recept på ett nytt sätt att servera räksnittar som förrätt eller tilltugg, nämligen med färsk mango och en fräsch röra med smak av mango chutney.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/raksnittar-med-mango/

Gör så här

  • Skala räkorna. Skala mangon och skär bort kärnan. Skär fruktköttet i skivor.
  • Rör ihop kvarg och mango chutney.
  • Bred smör på bröden. Lägg på sallad, mango och röra.
  • Dela bröden på diagonalen. Toppa med räkor.
  • Servera räksnittarna.
Klart!

Skala räkor och gör mangoröran i förväg. Snittarna görs helt färdiga strax före servering.

Energi:

135 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Mango
1
Svenskt Smör från Arla®
Vitt eller mörkt bröd
4 skivor
Sallad
Mangoröra
1 dl
Mango chutney
½ dl