Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip

Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i klarifierat smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Räksamosas:

  • 4 dl skalade räkor
  • 1 röd chili
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 skivor formbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • 100 g Arla® Klarifierat Smör Kockserien Klarifierat Smör

Picklad gurka:

  • 3 msk vatten
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 1 gurka
  • ½ krukor plockad färsk mynta
  • ½ skivad röd chili

Ingefärsdip:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med picklad gurka och fortsätt sedan med ingefärsdip. Koka ihop vatten, vinäger och honung ca 5 min, låt svalna. Strimla gurkan tunt på längden med t ex en potatisskalare. Vänd ner myntablad,chili och dressingen. Rör ihop ingredienserna till ingefärsdippen och ställ kallt. Finhacka chilin. Mixa räkor, chili, lime och äggvita till en slät färs. Salta och peppra. Bred färsen på brödskivorna. Skär bort kanterna på brödskivorna och dela dem på diagonalen. Vänd sidan med räkfärs i sesamfrön. Stek dem gyllenbruna i rikligt med klarifierat smör. Servera med picklad gurka och ingefärsdip.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem