Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Förrätt
•
Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.
Ingredienser
Räksamosas:
|
Skalade räkor
|
4 dl |
|---|---|
|
Röd chili
|
1 |
|
Lime
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Äggvitor
|
4 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Formbröd
|
10 skivor |
|
Sesamfrön
|
1 dl |
| 100 g |
Picklad gurka:
|
Vatten
|
3 msk |
|---|---|
|
Risvinäger
|
3 msk |
|
Flytande honung
|
3 msk |
|
Gurka
|
1 |
|
Plockad färsk mynta
|
½ kruka |
|
Skivad röd chili
|
½ |
Ingefärsdip:
| 2 dl | |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
129 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 16,4 % | 5,2 g |
| Fett: | 45,8 % | 6,7 g |
| Kolhydrater: | 37,8 % | 12 g |