Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip

45 min Buffé Förrätt
Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip

Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.

Ingredienser

Räksamosas:

Skalade räkor
4 dl
Röd chili
1
Lime
rivet skal och saft av 1
Äggvitor
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Formbröd
10 skivor
Sesamfrön
1 dl
100 g

Picklad gurka:

Vatten
3 msk
Risvinäger
3 msk
Flytande honung
3 msk
Gurka
1
Plockad färsk mynta
½ kruka
Skivad röd chili
½

Ingefärsdip:

2 dl
Riven färsk ingefära
2 msk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Börja med picklad gurka och fortsätt sedan med ingefärsdip.
  • Koka ihop vatten, vinäger och honung ca 5 min, låt svalna. Strimla gurkan tunt på längden med t ex en potatisskalare. Blanda med myntablad,chili och dressingen.
  • Rör ihop ingredienserna till ingefärsdippen och ställ kallt.
  • Finhacka chilin. Mixa räkor, chili, lime och äggvita till en slät färs. Salta och peppra.
  • Bred färsen på brödskivorna. Skär bort kanterna på brödskivorna och dela dem på diagonalen.
  • Vänd sidan med räkfärs i sesamfrön. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör.
  • Servera med picklad gurka och ingefärsdip.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/raksamosas-med-picklad-gurka-och-ingefarsdip/