Räkor i salladsknyte med wasabikräm
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Förrätt
Varmrätt
Tillbehör
•
Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssallad.
Ingredienser
|
Skalade räkor
|
200 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Gari, inlagd ingefära
|
1½ msk |
|
Wasabipasta
|
½ msk |
|
Finhackad färsk gräslök
|
3 msk |
|
Salladsskott
|
5 dl |
|
Salladsblad
|
4 |
Dressing:
|
Japansk soja
|
1½ msk |
|---|---|
|
Vinäger t ex risvinäger
|
½ msk |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Dijonsenap
|
½ msk |
|
Sesamolja
|
½ msk |
|
Sesamfrön
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
122 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 37,8 % | 11,3 g |
| Fett: | 45,8 % | 6,3 g |
| Kolhydrater: | 16,4 % | 4,9 g |