Räkor i salladsknyte med wasabikräm

15 min
Arbetstid: 15 min
Förrätt Varmrätt Tillbehör
Räkor i salladsknyte med wasabikräm

Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssallad.

Ingredienser

Skalade räkor
200 g
1 dl
Gari, inlagd ingefära
1½ msk
Wasabipasta
½ msk
Finhackad färsk gräslök
3 msk
Salladsskott
5 dl
Salladsblad
4

Dressing:

Japansk soja
1½ msk
Vinäger t ex risvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Dijonsenap
½ msk
Sesamolja
½ msk
Sesamfrön
1 msk

Gör så här

  • Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  • Rör crème fraiche, ingefära, wasabi och gräslök till en slät crème.
  • Blanda räkor och salladsskott med dressingen.
  • Fyll salladsbladen med räkorna och toppa med crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

122 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 37,8 % 11,3 g
Fett: 45,8 % 6,3 g
Kolhydrater: 16,4 % 4,9 g
https://www.arla.se/recept/rakor-i-salladsknyte-med-wasabikram/