Räkfond
2 tim
Huvudrätt
Tillbehör
Frysbar
•
&format=webp)
Att koka fond på räkskal är lättare än vad man kan tro! Dessutom blir det otroligt gott och funkar utmärkt som en god smaksättare till sås eller varför inte som en bas till din nästa fiskgryta?
Ingredienser
Räkskal eller 1 kg räkor med skal
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Morot
|
1 |
Fänkål
|
1 |
25 g | |
Tomatpuré
|
1½ msk |
Vitt vin
|
2 dl |
Vatten
|
1 liter |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
65 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 9,4 % | 1,5 g |
Fett: | 42,1 % | 3,1 g |
Kolhydrater: | 18,7 % | 3 g |

