Räkbakelse
45 min
•
En festlig räkbakelse är fint att bjuda på vid eleganta tillfällen. Den krämiga fyllningen med färskost, crème fraiche, citron och örter ger en frisk smak, medan toppingen med räkor och rom gör den extra lyxig. Servera gärna räkbakelsen med en krispig sallad!
Nytt
Ingredienser
Fyllning:
| 150 g | |
| 2 dl | |
|
Färsk gräslök, fint skuren
|
3 msk |
|
Dill, finhackad
|
3 msk |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Riven pepparrot (kan uteslutas)
|
1 tsk |
|
Citron
|
1 |
Baklese:
|
Formbröd
|
12 skivor |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Ärtskott
|
100 g |
|
Räkor med skal
|
400 g |
|
Forellrom
|
50 g |
Gör så här
Fyllning:
Bakelser:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
668 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 21,5 % | 35,4 g |
| Fett: | 47,4 % | 35,8 g |
| Kolhydrater: | 31,1 % | 51,2 g |