Räkbakelse
45 min
•
&format=webp)
En festlig räkbakelse är fint att bjuda på vid eleganta tillfällen. Den krämiga fyllningen med färskost, crème fraiche, citron och örter ger en frisk smak, medan toppingen med räkor och rom gör den extra lyxig. Servera gärna räkbakelsen med en krispig sallad!
Nytt
Ingredienser
Fyllning:
150 g | |
2 dl | |
Fint skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Finhackad dill
|
3 msk |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Salt
|
½ tsk |
Citron
|
1 |
Riven pepparrot, kan uteslutas
|
1 tsk |
Baklese:
Formbröd
|
12 skivor |
---|---|
2 dl | |
Räkor med skal
|
400 g |
Forellrom
|
50 g |
Ärtskott
|
100 g |
Gör så här
Fyllning:
Bakelser:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
680 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,6 g |
Protein: | 21,3 % | 35,6 g |
Fett: | 46,8 % | 36 g |
Kolhydrater: | 31,9 % | 53,4 g |

