Räkbakelse

45 min
Räkbakelse

En festlig räkbakelse är fint att bjuda på vid eleganta tillfällen. Den krämiga fyllningen med färskost, crème fraiche, citron och örter ger en frisk smak, medan toppingen med räkor och rom gör den extra lyxig. Servera gärna räkbakelsen med en krispig sallad!

Nytt

Ingredienser

Fyllning:

150 g
2 dl
Fint skuren färsk gräslök
3 msk
Finhackad dill
3 msk
Cayennepeppar
2 krm
Salt
½ tsk
Citron
1
Riven pepparrot, kan uteslutas
1 tsk

Baklese:

Formbröd
12 skivor
2 dl
Räkor med skal
400 g
Forellrom
50 g
Ärtskott
100 g

Gör så här

Fyllning:

  • Vispa ihop färskost, crème fraiche, gräslök, dill, cayennepeppar och salt till en slät kräm. Tillsätt pepparrot, finrivet skal av hela citronen och 2 msk pressad saft.

Bakelser:

  • Stansa ut 12 rundlar ur brödskivorna, ca 7 cm i diameter. (Spara brödet som blir över. Gott att göra krutonger av!)
  • Lägg 4 brödrundlar på en bricka som får plast i kylen. Bred på hälften av fyllningen på bröden. Lägg på en ny rundel och bred på resterande fyllning. Avsluta med en tredje rundel.
  • Stryk ett tunt lager gräddfil på och runt varje bakelse. Ställ kallt ca 30 min.
  • Tryck fast ärtskott runt bakelsernas sidor så att de täcker hela kanten.
  • Skala räkorna. Toppa varje bakelse med räkor och forellrom.
  • Servera räkbakelsen och njut!
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

680 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 7,6 g
Protein: 21,3 % 35,6 g
Fett: 46,8 % 36 g
Kolhydrater: 31,9 % 53,4 g
https://www.arla.se/recept/rakbakelse/