Rågbrödstrianglar med räkor

20 min Förrätt
Rågbrödstrianglar med räkor

Räkröra med karaktär av pepparrot, ett bra smakmöte med jordärtskockssoppa.

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Rädisor
6
1 dl
Riven pepparrot
3 msk
Salt
2 krm
Grovt rågbröd
8 skivor
Finstrimlad isbergssallad
1½ dl

Gör så här

  • Skala och grovhacka räkorna. Skär rädisorna i tunna skivor. Blanda räkor, rädisor, kvarg, pepparrot och salt.
  • Bred smör på brödskivorna och lägg på sallad.
  • Fördela röran på 4 av brödskivorna och lägg de resterande ovanpå. Tryck till försiktigt och skär dem i trekanter.
  • Serveras nygjorda, då smakar de som bäst.

Serveringsförslag:

Jordärtskockssoppa
45 min
Jordärtskockssoppa
(801)
Klart!
https://www.arla.se/recept/ragbrodstrianglar-med-rakor/