Rågbrödstrianglar med räkor

20 min Förrätt Tillbehör
Rågbrödstrianglar med räkor

Räkröra med karaktär av pepparrot, ett bra smakmöte med jordärtskockssoppa.

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Rädisor
6
1 dl
Riven pepparrot
3 msk
Salt
2 krm
Grovt rågbröd
8 skivor
Finstrimlad isbergssallad
1½ dl

Gör så här

  • Skala och grovhacka räkorna. Skär rädisorna i tunna skivor. Blanda räkor, rädisor, kvarg, pepparrot och salt.
  • Bred smör på brödskivorna och lägg på sallad.
  • Fördela röran på 4 av brödskivorna och lägg de resterande ovanpå. Tryck till försiktigt och skär dem i trekanter.
  • Serveras nygjorda, då smakar de som bäst.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

182 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 5,1 g
Protein: 34,4 % 15,4 g
Fett: 11,7 % 2,4 g
Kolhydrater: 53,9 % 24,2 g
https://www.arla.se/recept/ragbrodstrianglar-med-rakor/