Råbiff med Präst® och confiterad äggula
40 min
Förrätt
Huvudrätt
•
Råbiff, biff tartar eller tartarbiff är en riktig klassiker som görs på absolut nymalet kött. Det går med andra ord inte att använda färdigpaketerad färs till detta. Be om hjälp i köttdisken så får du riktigt fräsch och fin färs. Du kan också köpa eget oxinnanlår och fintärna själv, om du vill ha lite bitigare konsistens. Klassisk råbiff serveras med rå äggula. Här är den confiterad i perfekta 63 grader – garanterat krämigt! Servera med en riktigt vällagrad Präst®.
Ingredienser
Confiterad äggula:
|
Äggulor
|
4 |
|---|---|
|
Olja
|
Råbiff:
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Cornichons
|
8 |
|
Kapris
|
1 msk |
|
Oxinnanlår nymalet
|
400 g |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
|
Falbygdens® Präst®
|
75 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
½ |
|
Cornichons
|
8 |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Rödbetsgroddar
|
|
|
Cocktailkapris
|
ev. 8 |
Gör så här
Confiterad äggula:
Råbiffen:
Markera receptet som tillagat
Det går även att confitera äggula i frysen, det är enklare men tar lite längre tid. Lägg äggulor i en lite plastform. Täck med olja. Ställ in i frysen 2-3 timmar. Lyft upp gulan ur oljan och servera.
Näringsvärden, per port
Energi:
298 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 43,6 % | 32 g |
| Fett: | 51 % | 17,2 g |
| Kolhydrater: | 5,4 % | 4 g |