Råbiff med Präst® och confiterad äggula

40 min Förrätt Huvudrätt
Råbiff med Präst® och confiterad äggula

Råbiff, biff tartar eller tartarbiff är en riktig klassiker som görs på absolut nymalet kött. Det går med andra ord inte att använda färdigpaketerad färs till detta. Be om hjälp i köttdisken så får du riktigt fräsch och fin färs. Du kan också köpa eget oxinnanlår och fintärna själv, om du vill ha lite bitigare konsistens. Klassisk råbiff serveras med rå äggula. Här är den confiterad i perfekta 63 grader – garanterat krämigt! Servera med en riktigt vällagrad Präst®.

Ingredienser

Confiterad äggula:

Äggulor
4
Olja

Råbiff:

Rödlök
½
Cornichons
8
Kapris
1 msk
Oxinnanlår nymalet
400 g
Olivolja
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar

Till servering:

Falbygdens® Präst®
75 g
Rödlök
½
Cornichons
8
Kapris
2 msk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Flingsalt
½ tsk
Rödbetsgroddar
Cocktailkapris
ev. 8

Gör så här

Confiterad äggula:

  • Sätt ugnen på 63° (använd gärna stektermometer). Ta fram en muffinsform eller fyra små suffléformar. Värm oljan till 63° och häll den över äggulorna så att de täcks helt. Ställ in i ugnen i 25 minuter. Ta sedan ut och låt dem vila.

Råbiffen:

  • Finhacka rödlök, cornichons och kapris. Blanda med kött, olivolja, dijonsenap, salt och svartpeppar. Blanda snabbt och försiktigt.
  • Forma fyra biffar och gör en liten grop i mitten på varje biff. Lägg de confiterade äggulorna i groparna.
  • Servera direkt med riven Präst®, hackad rödlök, cornichons, kapris, svartpeppar, flingsalt, rödbetsgroddar och cocktailkapris.
Markera receptet som tillagat

Det går även att confitera äggula i frysen, det är enklare men tar lite längre tid. Lägg äggulor i en lite plastform. Täck med olja. Ställ in i frysen 2-3 timmar. Lyft upp gulan ur oljan och servera.

Näringsvärden, per port

Energi:

298 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 43,6 % 32 g
Fett: 51 % 17,2 g
Kolhydrater: 5,4 % 4 g
https://www.arla.se/recept/rabiff-med-prast-och-confiterad-aggula/