Rabarbersylt
30 min
Fika
Frukost
Mellanmål
Tillbehör
Frysbar
•
Samla sommarens rabarber i en burk! Denna rabarbersylt är smaksatt med vanilj och citron. Underbart gott att servera på bröd med färskost, i nystekta pannkakor, i en sommartårta, på varma scones eller varför inte en liten klick i frukostyoghurten!
Ingredienser
|
Rabarber
|
500 g |
|---|---|
|
Syltsocker
|
2½ dl |
|
Färskpressad citronsaft
|
½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.
Näringsvärden, per dl
Energi:
166 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 0,7 % | 0,3 g |
| Fett: | 1,1 % | 0,2 g |
| Kolhydrater: | 98,2 % | 40 g |