Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

En dessert på rabarber, här med en mild vaniljton, som serveras halvfrusen, så kallad semifreddo - ett utmärkt alternativ för oss som inte har glassmaskin hemma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Ta bort från plattan och låt svalna. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna. Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 tim. Ta ut semifreddon och låt stå i kyl 1 tim innan servering.

Tips:

Gör dina egna Mandelbiskvier - enkelt och supergott!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem