Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

60+ min Efterrätt
En dessert på rabarber, här med en mild vaniljton, som serveras halvfrusen, så kallad semifreddo - ett utmärkt alternativ för oss som inte har glassmaskin hemma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Ta bort från plattan och låt svalna.
  • Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.
  • Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar.
  • Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna.
  • Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 tim.
  • Ta ut semifreddon och låt stå i kyl 1 tim innan servering.
Klart!
Tips:

Gör dina egna Mandelbiskvier - enkelt och supergott!

Energi:

530 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Rabarber
300 g
Strösocker
1½ dl
2 dl
2 dl
Florsocker
1 dl
Ägg
2
Mandelbiskvier
3 dl