Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

4 tim
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

En dessert på rabarber, här med en mild vaniljton, som serveras halvfrusen, så kallad semifreddo - ett utmärkt alternativ för oss som inte har glassmaskin hemma.

Ingredienser

Rabarber
300 g
Strösocker
1½ dl
2 dl
2 dl
Florsocker
1 dl
Ägg
2
Mandelbiskvier
3 dl

Gör så här

  • Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Ta bort från plattan och låt svalna.
  • Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.
  • Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar.
  • Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna.
  • Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 tim.
  • Ta ut semifreddon och låt stå i kyl 1 tim innan servering.
Markera receptet som tillagat

Gör dina egna Mandelbiskvier - enkelt och supergott!

Näringsvärden, per port

Energi:

348 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 6,9 % 5,9 g
Fett: 46,7 % 18,4 g
Kolhydrater: 46,4 % 39,8 g
https://www.arla.se/recept/rabarbersemifreddo-med-mandelbiskvier/