Rabarbermoussetårta

4 tim Efterrätt
Frysbar
Rabarbermoussetårta

Ljuvlig rabarbermousse på en botten av mandelmassa och kokos. En fantastiskt god tårta som är perfekt till festen eftersom den går att förbereda.

Ingredienser

Tårtbotten:

Ägg
1
Äggvitor
2
Mandelmassa
300 g
Kokosflingor
4 msk

Fyllning:

Rabarber, skalad och skivad
500 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Gelatinblad
2
3½ dl
150 g
Äggulor
2
Florsocker
1½ dl

Garnering:

Hallon eller jordgubbar
Färsk mynta
Florsocker

Gör så här

Tårtbotten:

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Vispa ihop ägg och äggvitor till tårtbotten i en bunke.
  • Riv mandelmassan grovt och blanda ned. Tillsätt hälften av kokosen.
  • Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa med resterande kokos.
  • Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna helt.
  • Ta ur kakan och diska formen. Klä den med plastfolie och lägg tillbaka kakan.

Fyllning:

  • Koka rabarber, socker och vaniljpulver till en kompott, ca 10 min.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Mixa rabarbern om den är trådig. Rör ner gelatinbladen i den varma kompotten, låt svalna något.
  • Vispa grädden hårt i en bunke.
  • Vispa ihop färskost, äggulor och florsocker. Blanda ned rabarberkompotten i smeten och vänd sist ned grädden.
  • Häll smeten på tårtbotten i formen. Frys i minst 4 tim.
  • Låt tårtan stå i rumstemperatur 1 tim innan servering.
  • Garnera med bär, mynta och florsocker.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/rabarbermoussetarta/