Rabarberkaka med havregryn

Rabarberkaka med havregryn

Betyg

(205 st)

Denna rabarberkaka är saftig och helt oemotståndlig. Servera den gärna med en klick krämig, syrlig smetana på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rosta först havregrynen i en torr varm stekpanna. Ta upp dem och fräs rabarbern lätt i smör-&rapsolja. Rör ner 1 ½ dl havregryn, honung och kanel i pannan. Vispa ihop socker och ägg. Rör i smör-&rapsolja och mjöl blandat med bakpulver. Smörj en bakform och strö i resten av havregrynen. Häll smeten i formen. Fördela rabarberblandningen över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem