Cheesecake med jordgubbar och rabarber

Cheesecake med jordgubbar och rabarber

Betyg

(2 st)

Syrlig rabarber och färskost är en fantastisk kombination ihop med vanilj. Toppa med färska jordgubbar och massor av citronmeliss.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Botten:

Fyllning:

  • 100 g jordgubbar
  • 300 g rabarber
  • 2 dl strösocker

Topping:

  • 1 liter jordgubbar
  • ½ kruka citronmeliss
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa kexen till smulor i en matberedare och blanda med smör och kardemumma. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Dela jordgubbar och skiva rabarber. Blanda jordgubbar, rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda ca 20 min till en fast kompott, låt kallna. Blanda färskost, socker, ägg, äggulor och vaniljpulver till en jämn smet. Vänd ner den kalla kompotten i smeten och klicka ner i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ytterligare ca 30 min. Låt kallna.

Dela jordgubbarna på hälften och fördela på cheesecaken. Avsluta med plockade blad av citronmeliss och pudra ev över florsocker.

Tips:

Skär med en kniv runt kanten på kakan direkt när den kommer ut från ugnen så minskar risken att den spricker.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem