Cheesecake med jordgubbar och rabarber
1 tim 30 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Syrlig rabarber och färskost är en fantastisk kombination ihop med vanilj. Toppa med färska jordgubbar och massor av citronmeliss.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär med en kniv runt kanten på kakan direkt när den kommer ut från ugnen så minskar risken att den spricker.
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 25 g |
Ingredienser
Botten:
Digestivekex
|
15 |
---|---|
75 g | |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Fyllning:
Jordgubbar
|
100 g |
---|---|
Rabarber
|
300 g |
Strösocker
|
2 dl |
500 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Ägg
|
3 |
Äggulor
|
3 |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Topping:
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Citronmeliss
|
½ kruka |
Florsocker
|