Rabarberkaka med havregryn

1 tim Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Rabarberkaka med havregryn

Denna rabarberkaka är saftig och helt oemotståndlig. Servera den gärna med en klick krämig, syrlig smetana på toppen.

Ingredienser

Havregryn
2 dl
Rabarber i skivor
200 g
2 msk
Flytande honung
2 msk
Malen kanel
1 tsk
Strösocker
2 dl
Ägg
3
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rosta först havregrynen i en torr varm stekpanna.
  • Ta upp dem och fräs rabarbern lätt i smör-&rapsolja. Rör ner 1 ½ dl havregryn, honung och kanel i pannan.
  • Vispa ihop socker och ägg. Rör i smör-&rapsolja och mjöl blandat med bakpulver.
  • Smörj en bakform och strö i resten av havregrynen. Häll smeten i formen. Fördela rabarberblandningen över smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Servera med smetana.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkaka-med-havregryn/