Rabarberkaka med cashewnötter

Rabarberkaka med cashewnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(77 st)

Festfin rabarberkaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen. Den perfekta desserten till kalas och midsommar!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 150 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl saltrostade cashewnötter
  • vaniljsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör-&rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem