Rabarberkaka i långpanna

45 min
Frysbar
Rabarberkaka i långpanna

En supergod rabarberkaka som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Servera med vaniljsås.

Ingredienser

200 g
Ägg
3
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
8 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljpulver
2 krm
4 dl
Skivad rabarber
1 liter
Pärlsocker
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret, låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  • Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
  • Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet. Häll smeten i en form ca 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper.
  • Strö rabarber och pärlsocker över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skär upp i 20 bitar och servera med vaniljsåsen.
Markera receptet som tillagat

Det går bra att använda en vanlig långpanna till ugnen.

Näringsvärden, per bit

Energi:

306 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,2 % 4,7 g
Fett: 36,4 % 12,6 g
Kolhydrater: 57,4 % 43,3 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkaka-i-langpanna/