Rabarberkaka
Brunch
Fika
Frysbar
•
Saftig rabarberkaka med mandel. Underbar att laga när rabarbern kommer på våren. Vi har fyllt denna rabarberkaka med mandelmassa och bitar av rabarber. Servera med en generös slev vaniljsås och njut av att våren äntligen är här. Lätt att laga och lätt att älska!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
| 100 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Mandelmjöl
|
1 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
| 1 dl |
Fyllning:
|
Rabarber
|
4 stjälkar |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Mandelmassa
|
50 g |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
383 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 6,5 % | 6,1 g |
| Fett: | 49,9 % | 21,6 g |
| Kolhydrater: | 43,6 % | 41,1 g |