Rabarberglass

Rabarberglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Rabarber i glassen ger en syrlig frisk avslutning på middagen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g späda rabarber
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl rostade mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Skär rabarbern i tunna skivor. Koka rabarbern i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna. Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker. Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden. Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 tim. Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering. Garnera med rostad flagad mandel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem