Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarberglass
Rabarberglass
60+ min
Efterrätt
•
Kommentarer
Rabarber i glassen ger en syrlig frisk avslutning på middagen.
Andra liknande recept
45 min
Rabarbersoppa
(34)
10 min
Vinbärs- och rabarbermilkshake
(14)
Smörstekt rabarber
(224)
Budget
Sherbet på rabarber och jordgubbar
(18)
60+ min
Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier
(37)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär rabarbern i tunna skivor. Koka den i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker.
Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.
Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 tim.
Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering.
Garnera med rostad flagad mandel.
Klart!
Ingredienser
Späda rabarber
300 g
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
Arla Ko® Vispgrädde
3 dl
Äggulor
2
Vaniljsocker
1 tsk
Rostade mandelspån
½ dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarbersoppa
(34)
10 min
Vinbärs- och rabarbermilkshake
(14)
Smörstekt rabarber
(224)
Budget
Sherbet på rabarber och jordgubbar
(18)
60+ min
Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier
(37)
Budget
60+ min
Glasstårta med rabarbersmak
(45)
Budget
15 min
Glasscoupe med rabarberkompott
(17)
Jordgubbsglass med apelsin och rabarber
(8)
60+ min
Rabarberglass med kvarg
(21)
20 min
Rabarbermilkshake
(44)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum