Rabarbermilkshake

20 min Efterrätt
Rabarbermilkshake

Svårt att bestämma dig om du ska laga kräm, göra en paj eller mixa en shake på rabarbern? Inga problem; gör en sötsyrlig kräm och lägg i botten, fyll på med svalkande milkshake och toppa med knapriga smulor. Tre i ett – gott, oväntat och kul.

Ingredienser

Vaniljglass
5 dl
6 dl
Rabarberkräm
1 dl

Smuldeg:

Strösocker
¾ dl
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
125 g

Gör så här

Milkshake:

  • Mixa ingredienserna till en slät shake.
  • Häll upp i glas och toppa med pajsmulor och servera genast.

Smuldeg:

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg.
  • Fördela degen på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, tills degen fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Klart!

Näringsvärden, per glas

Energi:

615 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/rabarbermilkshake/