Rabarberglass med kvarg

3 tim 20 min Dessert Efterrätt
Rabarberglass med kvarg

Hemgjord rabarberglass smakar ljuvligt. Strö lite kaksmulor på toppen, garnera med en kvist mynta och njut!

Ingredienser

Rabarber
200 g
Vatten
½ dl
Äggulor
2
Akaciahonung
½ dl
1½ dl
250 g
Jordgubbar
½ liter

Gör så här

  • Skär rabarbern i bitar Koka dem i vattnet på svag värme 2-3 min. Låt kallna.
  • Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum.
  • Blanda äggsmet, vispgrädde, kvarg, rabarber och florsocker. Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin.
  • Servera med jordgubbar och garnera ev med citronmeliss eller mynta.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/rabarberglass-med-kvarg/