Rabarberglass

3 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert
Rabarberglass

Rabarber i glassen ger en syrlig frisk avslutning på middagen.

Ingredienser

Späda rabarber
300 g
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
3 dl
Äggulor
2
Vaniljsocker
1 tsk
Rostade mandelspån
½ dl

Gör så här

  • Skär rabarbern i tunna skivor. Koka den i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
  • Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker.
  • Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.
  • Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 tim.
  • Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering.
  • Garnera med rostad flagad mandel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

284 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 3,7 % 2,6 g
Fett: 71,4 % 22,9 g
Kolhydrater: 24,9 % 17,4 g
https://www.arla.se/recept/rabarberglass/