Rabarberbakelse

20 min Fika
Frysbar
Rabarberbakelse

Frasiga och festliga rabarberbakelser med vårens smaker. Superenkla att baka!

Ingredienser

Frysta smördeg
2 skivor
¾ dl
Skivad rabarber
1 dl
Mandelmassa
25 g
Ägg
1
Florsocker
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Halvtina smördegsplattorna. Dela dem i halvor. Lägg degplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Lägg en klick kvarg på varje degplatta. Lämna minst 1 cm bred kant runt om. Lägg på rabarbern.
  • Finriv mandelmassan och strö den över. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min.
  • Låt bakelserna svalna. Sikta över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Istället för rabarber kan du ta frysta bär eller tunt skivad frukt. Gör egen smördeg

Näringsvärden, per port

Energi:

99 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,9 % 3,9 g
Fett: 49 % 5,5 g
Kolhydrater: 35,1 % 8,6 g
https://www.arla.se/recept/rabarberbakelse/