Rabarber och jordgubbsmoussetårta
4 tim
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Brunch
Frysbar
•
En härlig tårta fylld med jordgubbsmousse och rabarberkompott med kardemumma. Tårtan är glaserad med vit chokladtryffel, både gott och annorlunda.
Ingredienser
Tårtbotten:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
Rabarberkompott:
|
Rabarber
|
250 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ tsk |
Jordgubbsmousse:
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
150 g |
|
Florsocker
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Lemon curd
|
½ dl |
Vit chokladglasyr:
|
Vit choklad
|
300 g |
|---|---|
| 2½ dl |
Garnering:
|
Jordgubbar
|
100 g |
|---|---|
|
Färsk mynta
|
Gör så här
Tårtbotten:
Rabarberkompott:
Jordgubbsmousse:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Jordgubbarna i jordgubbsmoussen kan ersättas med färdig jordgubbspuré.
Näringsvärden, per bit
Energi:
552 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 4,9 % | 6,7 g |
| Fett: | 52,1 % | 32,5 g |
| Kolhydrater: | 43 % | 58,3 g |