Quiche med fänkål och tomatsallad

Quiche med fänkål och tomatsallad

Betyg

(2 st)

En ljuvlig quiche, jättegod paj med ädelost, som serveras med en sallad på tunt skurna tomater, lök och fänkål. Många goda smaker i en fantastisk kombination!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsallad:

  • ½ gula lökar
  • 250 g fänkål
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4 tomater

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter med smördeg. Mixa samman ost, ägg och grädde och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Skala löken. Skiva fänkål och lök mycket tunt, blanda med citron, honung, olivolja, salt och peppar. Låt dra ca 20 min. Skär tomaterna i tunna skivor och blanda med fänkålen. Servera salladen till pajen.

Tips:

Gör egen smördeg

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem