Quiche med fänkål och tomatsallad

Quiche med fänkål och tomatsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

En ljuvlig quiche, jättegod paj med ädelost, som serveras med en sallad på tunt skurna tomater, lök och fänkål. Många goda smaker i en fantastisk kombination!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsallad:

  • ½ gula lökar
  • 250 g fänkål
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4 tomater

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter med smördeg. Mixa samman ost, ägg och grädde och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Skala löken. Skiva fänkål och lök mycket tunt, blanda med citron, honung, olivolja, salt och peppar. Låt dra ca 20 min. Skär tomaterna i tunna skivor och blanda med fänkålen. Servera salladen till pajen.

Tips:

Gör egen smördeg

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem