Quesadillas med flankstek och ananas- och avokadosalsa

Quesadillas med flankstek och ananas- och avokadosalsa

Betyg

(16 st)

Rökigt och lite hett med fruktiga toner från den brasilianska salsan. Koriander är Brasiliens svar på vår persilja.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ananas- och avokadosalsa:

  • 1 ananas
  • saften av 2 lime, ca 2 lime
  • 2 msk rårörsocker
  • 2 avokado
  • 1 dl hackad färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Blanda smör-&rapsolja, paprikapulver, salt och peppar. Pensla på köttet. Grilla 3-5 min på varje sida. Skala och dela ananasen i 6 klyftor, skär bort stammen. Grilla klyftorna på hög värme. Skiva ananasen tunt och lägg i en skål. Rör ihop limesaft med socker. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Blanda lime, avokado och koriander med ananasen. Skär köttet i tunna skivor och fördela på 4 tortillabröd. Toppa med ostskivor. Lägg på resterande tortillabröd och tryck till lätt. Stek ca 2 min på varje sida i smör-&rapsolja. Skär dem i bitar och servera med ananassalsan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 860 kcal
  • Protein: 52 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem