Ägg i tomatsås med vita bönor

Ägg i tomatsås med vita bönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

20 min

Det här är en perfekt brunchrätt att ställa mitt på bordet och låta alla dippa med tortilliabrödet. Servera gärna med lite stark chilisås eller tabasco också för den som vill ha.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • ½ dl färsk oregano
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk vita bönor à 400 g
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Quesadillas:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka lök, vitlök och rotselleri. Fräs i smör-&rapsolja 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, oregano och buljongtärning. Salta och peppra. Koka i 5 min. Skölj och tillsätt bönorna. Knäck äggen och stjälp försiktigt ner i tomatsåsen. Låt sjuda under lock 10 - 15 min tills äggvitan stelnat. Toppa ev med extra oregano.

Quesadillas:

Fördela osten på hälften av tortillabröden och lägg på resten som ett lock. Stek bröden gyllenbruna i en varm torr stekpanna och dela dem.

Servering:

Servera grytan med bröd och gräddfil.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem