Ägg i tomatsås med vita bönor
20 min

Ägg i tomatsås med vita bönor

Det här är en perfekt brunchrätt att ställa mitt på bordet och låta alla dippa med tortilliabrödet. Servera gärna med lite stark chilisås eller tabasco också för den som vill ha.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Ägg i tomatsås med vita bönor

Det här är en perfekt brunchrätt att ställa mitt på bordet och låta alla dippa med tortilliabrödet. Servera gärna med lite stark chilisås eller tabasco också för den som vill ha.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • ½ dl färsk oregano
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk vita bönor à 400 g
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka lök, vitlök och rotselleri. Fräs i smör-&rapsolja 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, oregano och buljongtärning. Salta och peppra. Koka i 5 min. Skölj och tillsätt bönorna. Knäck äggen och stjälp försiktigt ner i tomatsåsen. Låt sjuda under lock 10 - 15 min tills äggvitan stelnat. Toppa ev med extra oregano.

Fördela osten på hälften av tortillabröden och lägg på resten som ett lock. Stek bröden i en varm torr stekpanna. Dela bröden och servera med gräddfil.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.