Vegetariska quesadillas med korianderkräm

20 min Brunch Lunch
Vegetariska quesadillas med korianderkräm

Enkla och goda quesadillas fyllda med vitlöksstekt svamp, cheddar och jalapeño. Dessa vegetariska quesadillas är perfekta både som middag en vardag, till brunch eller ett lite matigare mellanmål. Underbart gott att servera med korianderkräm.

Ingredienser

Quesadillas:

Portabellosvamp
ca 200 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Skivad inlagd jalapeño
2 msk
150 g
Tortillabröd
8

Gör så här

  • Skiva svampen. Skala och skiva vitlöken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek svampen på hög värme tills den får färg. Sänk värmen och tillsätt vitlök. Stek 2-3 min. Salta och peppra.
  • Finhacka jalapeños. Blanda svamp med jalapeños och ost.
  • Fördela blandningen på fyra tortillabröd. Lägg de återstående bröden som lock och tryck till.
  • Stek en quesadilla i taget i en torr stekpanna och tryck gärna ner med stekspaden så att osten “limmar ihop” allt. Vänd försiktigt och stek på andra sidan.
  • Skär varje quesadilla i trianglar och servera direkt med crème fraiche och klyftad lime.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

533 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 2,7 g
Protein: 18,8 g
Kolhydrater: 52,6 g
Fett: 27,5 g
https://www.arla.se/recept/quesadillas-med-cheddar-jalapenos-och-korianderkram/