Pyttesmå kardemummaskorpor

Pyttesmå kardemummaskorpor

60+ min Mellanmål Efterrätt
Pyttesmå kardemummaskorpor är fina småkakor. Av det här receptet får du så många att du kan bjuda alla du känner!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pyttesma-kardemummaskorpor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Vispa smör och socker smidigt med elvisp, använd visparna. Tillsätt mjölk, kardemumma och mjölet blandat med bakpulvret.
  • Vispa på låg hastighet tills ingredienserna är blandade.
  • Strö ut lite mjöl på köksbänken. Platta ut degen till en rektangel, cirka 12x18 cm.
  • Skär degkakan i jämna små fyrkanter, ca 34 stycken om du vill ha små skorpor.
  • Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler.
  • Sänk ugnsvärmen till 175°.
  • Dela skorporna med en brödkniv. Lägg tillbaka halvorna på plåten med snittytan upp. Torka skorporna i ugnen ca 15 min.
  • Låt gärna ugnsluckan vara på glänt.
  • Låt skorporna svalna på galler.
Klart!

Byt gärna ut vetemjölet mot kärnvetemjöl med fullkorn så blir skorporna lite mörkare och nyttigare.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
100 g
Strösocker
½ dl
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Hela kardemummakärnor
2 tsk
1 dl