Purjolökstarte med löjrom
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 1 tim
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Purjolökstarte är en suverän förrätt. När purjolöken rostas får den en rökig och något söt karaktär. Gör denna tarte dagen innan så går den lättare att skära upp. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Vatten
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Äggula
|
1 |
|
Stor purjolök
|
1 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
|
Löjrom
|
50 g |
|---|---|
|
Färsk dill
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
276 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 6,9 % | 4,7 g |
| Fett: | 73,4 % | 22,9 g |
| Kolhydrater: | 19,7 % | 13,4 g |