Purjolökstarte med löjrom
2 tim 30 min
Buffé
Förrätt
•

Purjolökstarte är en suverän förrätt. När purjolöken rostas får den en rökig och något söt karaktär. Gör denna tarte dagen innan så går den lättare att skära upp. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Ingredienser
100 g | |
Vetemjöl
|
2 dl |
Vatten
|
2 tsk |
Salt
|
1 krm |
Äggula
|
1 |
Stor purjolök
|
1 |
---|---|
2 dl | |
Äggulor
|
2 |
Vetemjöl
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
½ krm |
Löjrom
|
50 g |
---|---|
Färsk dill
|
Gör så här
Näringsvärden, per per bit
Energi:
285 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 23 g |

