Pumpkin spice-kaka

Pumpkin spice-kaka

1 tim Buffé Mellanmål Frukost Efterrätt
När det är pumpasäsong är det underbart att bjuda på denna kryddiga och saftiga pumpakaka. Skiva upp och bred på brynt smör med lönnsirap. Gott till lyxfrukost, eftermiddagsfika eller dessert!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pumpkin-spice-kaka/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smörj och bröa en avlång bakform som rymmer ca 1 liter.
  • Vispa ihop pumpapuré, ägg, sirap, kvarg och smör i en bunke.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner i bunken. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 55 min.
Lönnsirapssmör:
  • Bryn hälften av smöret under ständig vispning. Ställ kallt och låt stelna.
  • Vispa ihop brynt smör, rumsvarmt smör och lönnsirap.
  • Servera lönnsirapssmöret till pumpakakan.
Klart!
Energi:

256 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Pumpapuré
2½ dl
Ägg
2
Ljus sirap
1 dl
1 dl
75 g
Vetemjöl
5 dl
Farinsocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Malen kanel
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm
Malen kryddnejlika
1 krm
Salt
1 krm
Lönnsirapssmör:
100 g
Lönnsirap
3 msk